Teamfoto Installatiebedrijf Ambting
Werkzaam in Eindhoven, hoofdvestiging Oirschot
Hoe u uw douchekraan effectief kunt ontkalken Redactie, 11 maart 2024
Schoonmaken verkalkte kraan

Bij het reinigen van uw doucheruimte denkt u misschien vooral aan de douchekop. Het verzorgen van de douchekraan wordt echter vaak genegeerd, terwijl er ook kalkaanslag kan ontstaan. Dit kan echter het bedienen van uw douchekraan bemoeilijken.

Door kalkaanslag wordt het bedienen van de kraan bemoeilijkt en kan het zelfs onmogelijk worden. Al met al, een zeer vervelende situatie. Hier wordt uitgelegd op welke manier u het meest efficiënt uw douchekraan kunt ontkalken.

Onthul hoe u op een simpele manier uw douchekraan kunt ontkalken

Bevochtig een doek met een chemische ontkalker als reinigingsmiddel en wrijf dit over de douchekraan om schoon te maken. Breng geen reinigingsmiddelen rechtstreeks aan op de douchekraan om chemische reacties te voorkomen die schade kunnen veroorzaken. Geef het schoonmaakmiddel even de tijd om in te trekken op de douchekraan. De duur van deze inwerktijd is afhankelijk van het product dat u gebruikt.

Na het uitvoeren van de vorige stappen moet u de douchekraan afspoelen met water en een beetje afwasmiddel. Let erop dat het schuursponsje niet te grof is tijdens het verwijderen van kalkaanslag, om krassen te voorkomen. Het drogen van de douchekraan met een zachte doek is van cruciaal belang voor een glanzend resultaat na voltooiing van andere taken.

Slimme manieren om kalkaanslag in uw douchekraan te voorkomen

Het zou verstandig zijn om een waterverzachter aan te schaffen, investeer in een waterfilter, droog uw douche goed af, droog het opnieuw af en vermijd agressieve schoonmaakmiddelen. Door deze middelen zal kalkaanslag in uw douche niet voorkomen. Wanneer u ondanks deze suggesties en aanbevelingen nog steeds moeilijkheden ondervindt, aarzel dan niet om Installatiebedrijf Ambting te raadplegen.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 0499 213 905

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over Installatiebedrijf Ambting

Installatiebedrijf Ambting is een gerenommeerd installatiebedrijf voor al uw loodgieters- en CV-werkzaamheden en is voornamelijk werkzaam in onderstaande disciplines:


Centrale Verwarmingsinstallatie
Een lekker warm huis of een behaaglijk kantoor, zonder goedwerkende c.v. zijn we nergens meer. Installatiebedrijf Ambting levert en installeert uw NEFIT c.v.-ketels, boilers, radiatoren en vloerverwarming. Er zijn ook verwarmingsmogelijkheden op zonne-energie en aardwarmte. Vraag naar de mogelijkheden.


Gas
Installatiebedrijf Ambting voor het uitvoeren van alle denkbare werkzaamheden met betrekking tot gasleidingen van uw gasinstallatie. Er is keuze uit koperen of kunststof leidingen.


Water
Installatiebedrijf Ambting zorgt voor het aanleggen van complete waterinstallaties en tevens ook het renoveren of vervangen van oude waterleidingen. Er is keuze uit koperen of kunststof waterleidingen.


Sanitair
Van een enkele kraan tot complete badkamers, Installatiebedrijf Ambting levert en installeert sanitair in samenwerking met sanitairtoonzalen in de regio.


Dakwerken
Installatiebedrijf Ambting is gespecialiseerd in het renoveren en het vernieuwen van bitumen dakbedekking. Ook geven wij uw graag advies over dakisolatie en afwerking.
Zinkwerken
Installatiebedrijf Ambting verricht allerlei zinkwerkzaamheden. Zinken goten, zinken daken, zinken deklijsten en zinken hemelwaterafvoeren.
Service en onderhoud
Installatiebedrijf Ambting verzorgt tevens service en periodiek onderhoud voor bovenstaande disciplines.