Teamfoto Installatiebedrijf Ambting
Werkzaam in Eindhoven, hoofdvestiging Oirschot
Stappen om veelvoorkomende lekkages te vermijden Redactie, 5 april 2024
Hevige lekkage in een woning
Bij lekkages in huis staan de loodgieters van Installatiebedrijf Ambting snel voor u klaar

Lekkages kunnen niet alleen erg vervelend zijn, maar ook aanzienlijke schade aan uw huis aanrichten. Er zijn verschillende maatregelen die u kunt nemen om lekkages te voorkomen en uw loodgieterssysteem goed te onderhouden. Hier zijn adviezen om de meest voorkomende lekkages te vermijden.

Bekijk uw leidingen eens goed

Een van de meest efficiënte manieren om lekkages te voorkomen, is door regelmatig uw leidingen te inspecteren. Let op indicaties van corrosie, roest of kleine barstjes. Het op tijd vinden van problemen kan voorkomen dat ze uitgroeien tot grote lekkages.

Inspecteer de afdichtingen

Afdichtingen rond kranen en leidingen hebben de neiging om na verloop van tijd te verslijten. Een goede gewoonte is om te controleren of de afdichtingen in goede staat zijn en ze indien nodig te vervangen. Met een goede afdichting wordt voorkomen dat er water ontsnapt en vermindert het risico op lekkages.

Voorkom lekkages door geen afval door afvoeren te spoelen

Vet, olie of grote hoeveelheden voedselresten dienen niet in de afvoer te worden geworpen om verstoppingen te voorkomen. Het voorkomen van verstoppingen is cruciaal om te voorkomen dat ze zich ontwikkelen tot lekkages. Gebruik een zeefje in de gootsteen om te voorkomen dat vuil en puin de leidingen binnendringen.

Controleer regelmatig de druk van uw waterleidingsysteem

Een verhoogde waterdruk kan schade veroorzaken aan de leidingen en lekkages doen ontstaan. Regelmatige controle van de waterdruk en bijstelling indien nodig is aangeraden. Een eenvoudige drukregelaar kan schade helpen voorkomen.

Bescherm uw huis tegen courante lekkages met deze handige tips

Gedurende de koude wintermaanden kunnen bevroren leidingen leiden tot lekkages. Het isoleren van leidingen in onverwarmde ruimtes en water druppelsgewijs uit de kranen laten lopen bij extreme kou, helpt bevroren leidingen te voorkomen. Op deze manier voorkomt u dat de leidingen bevriezen en beschadigd raken.

Voorkom allerlei lekkages door uw leidingen goed te onderhouden

Zorg ervoor dat u uw systemen geregeld onderhoudt en kleine problemen snel oplost om grote reparatiekosten en ongemakken te voorkomen. Onthoud altijd dat voorkomen beter is dan genezen als het om loodgieterswerk gaat. Mocht u onverhoopt een lekkage in huis constateren, twijfel dan niet om Installatiebedrijf Ambting te benaderen om deze kwestie voor u te verhelpen. Neem contact op via 0499 213 905.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 0499 213 905

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over Installatiebedrijf Ambting

Installatiebedrijf Ambting is een gerenommeerd installatiebedrijf voor al uw loodgieters- en CV-werkzaamheden en is voornamelijk werkzaam in onderstaande disciplines:


Centrale Verwarmingsinstallatie
Een lekker warm huis of een behaaglijk kantoor, zonder goedwerkende c.v. zijn we nergens meer. Installatiebedrijf Ambting levert en installeert uw NEFIT c.v.-ketels, boilers, radiatoren en vloerverwarming. Er zijn ook verwarmingsmogelijkheden op zonne-energie en aardwarmte. Vraag naar de mogelijkheden.


Gas
Installatiebedrijf Ambting voor het uitvoeren van alle denkbare werkzaamheden met betrekking tot gasleidingen van uw gasinstallatie. Er is keuze uit koperen of kunststof leidingen.


Water
Installatiebedrijf Ambting zorgt voor het aanleggen van complete waterinstallaties en tevens ook het renoveren of vervangen van oude waterleidingen. Er is keuze uit koperen of kunststof waterleidingen.


Sanitair
Van een enkele kraan tot complete badkamers, Installatiebedrijf Ambting levert en installeert sanitair in samenwerking met sanitairtoonzalen in de regio.


Dakwerken
Installatiebedrijf Ambting is gespecialiseerd in het renoveren en het vernieuwen van bitumen dakbedekking. Ook geven wij uw graag advies over dakisolatie en afwerking.
Zinkwerken
Installatiebedrijf Ambting verricht allerlei zinkwerkzaamheden. Zinken goten, zinken daken, zinken deklijsten en zinken hemelwaterafvoeren.
Service en onderhoud
Installatiebedrijf Ambting verzorgt tevens service en periodiek onderhoud voor bovenstaande disciplines.