Teamfoto Installatiebedrijf Ambting
Werkzaam in Eindhoven, hoofdvestiging Oirschot
Stappenplan voor het aansluiten van uw nieuwe radiator Redactie, 17 maart 2024
Verwarming laten aansluiten door een monteur
Schakel een loodgieter van Installatiebedrijf Ambting in voor verwarmingswerk in Eindhoven.

Uw eigen radiatorkraan afkoppelen met behulp van deze handige tips

Wanneer uw radiator defect is geraakt of als u een nieuwe (design)radiator wilt installeren, tonen we hier een gedetailleerde gids voor het zelf vervangen van een radiator. Wanneer u de oude radiator wilt vervangen, dient u de cv-ketel uit te schakelen en de temperatuur te verlagen tot onder de 40 graden. Open de radiatoren die boven uw eigen radiator zitten om deze leeg te laten lopen.

Indien de te vervangen radiator op het laagste punt in huis geplaatst is, dient u een vulslang aan te sluiten op de vul- en aftapkraan. Open de kraan om ervoor te zorgen dat de installatie leegloopt. Indien de te vervangen radiator niet op het laagste punt blijkt te zijn, zoek dan de juiste locatie en sluit daar de vulslang aan om de installatie leeg te laten lopen.

Gewoonlijk bevindt de radiator zich op het laagste punt in uw woning. Ontkoppel zowel de inlaat- als uitlaatverbindingen van de radiator. Haal de radiator zelf los en verwijder eventueel het bevestigingsmateriaal.

Zelf uw oude radiator vervangen met een nieuw exemplaar

Zodra u de oude radiator heeft losgekoppeld, is het tijd om de nieuwe aan te sluiten. Bij gebruik van hetzelfde type radiator kunnen dezelfde bevestigingsbeugels worden gebruikt. Als u een radiator van een ander type installeert met afwijkende aansluitingen, dan is leidingverlenging met passend materiaal noodzakelijk.

Een fitting maken tussen de buizen vereist de volgende handelingen. Snijd de radiatorbuis op de juiste lengte met de buizensnijder. Schuif de moer over de radiatorbuis. Nadat u de knelring over de buis heeft geplaatst (oudere knelringen kunnen niet hergebruikt worden), duwt u de buis in de fitting en draait u de moer stevig vast.

Zodra de af- en toevoer zijn aangesloten op de nieuwe radiator en alle ontluchtingskraantjes gesloten zijn, vul dan het systeem opnieuw via de waterkraan bij de ketel. Voordat u de slang aansluit op het systeem, laat deze eerst vullen met water om de ontluchting te minimaliseren. Wanneer u de kraan opendraait, laat het water lopen totdat de druk ongeveer 1,5 tot 2 bar bedraagt. Als dat nodig is, ontlucht dan de installatie opnieuw.

Zou u graag een expert willen inhuren?

Als het niet wil vlotten of als u de voorkeur geeft aan assistentie van een professioneel?Neem contact op met Installatiebedrijf Ambting om dit voor u uit te voeren. Geef ons een belletje via 0499 213 905 om de mogelijkheden door te nemen.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 0499 213 905

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over Installatiebedrijf Ambting

Installatiebedrijf Ambting is een gerenommeerd installatiebedrijf voor al uw loodgieters- en CV-werkzaamheden en is voornamelijk werkzaam in onderstaande disciplines:


Centrale Verwarmingsinstallatie
Een lekker warm huis of een behaaglijk kantoor, zonder goedwerkende c.v. zijn we nergens meer. Installatiebedrijf Ambting levert en installeert uw NEFIT c.v.-ketels, boilers, radiatoren en vloerverwarming. Er zijn ook verwarmingsmogelijkheden op zonne-energie en aardwarmte. Vraag naar de mogelijkheden.


Gas
Installatiebedrijf Ambting voor het uitvoeren van alle denkbare werkzaamheden met betrekking tot gasleidingen van uw gasinstallatie. Er is keuze uit koperen of kunststof leidingen.


Water
Installatiebedrijf Ambting zorgt voor het aanleggen van complete waterinstallaties en tevens ook het renoveren of vervangen van oude waterleidingen. Er is keuze uit koperen of kunststof waterleidingen.


Sanitair
Van een enkele kraan tot complete badkamers, Installatiebedrijf Ambting levert en installeert sanitair in samenwerking met sanitairtoonzalen in de regio.


Dakwerken
Installatiebedrijf Ambting is gespecialiseerd in het renoveren en het vernieuwen van bitumen dakbedekking. Ook geven wij uw graag advies over dakisolatie en afwerking.
Zinkwerken
Installatiebedrijf Ambting verricht allerlei zinkwerkzaamheden. Zinken goten, zinken daken, zinken deklijsten en zinken hemelwaterafvoeren.
Service en onderhoud
Installatiebedrijf Ambting verzorgt tevens service en periodiek onderhoud voor bovenstaande disciplines.