Direct een loodgieter nodig in Eindhoven?Bel 085 106 1554Of vul het formulier in

Werkzaam in Eindhoven, hoofdvestiging Wateringen
Stappenplan voor een lekkende kraanRedactie, 22 februari 2024

Het is erg vervelend als u geconfronteerd wordt met een lekkende kraan, of het nu in uw keuken of badkamer is. Naast het feit dat een kraan lekken erg vervelend is, is het ook zonde van het onnodige waterverlies. Dit is natuurlijk jammer, maar er is een eenvoudige oplossing om van een lekkende kraan af te komen.

Voorbereiding is het halve werk

Voorkom dat er extra water lekt door de hoofdkraan te sluiten voordat u met de lekkage bezig gaat. Zoek de oorzaak van de lekkage op, zodat u kunt bepalen wat gerepareerd moet worden. Het is belangrijk om het benodigde gereedschap bij de hand te hebben en de juiste materialen hebt als u een onderdeel moet vervangen.

Wat de oorzaak is van een lekkende kraan

Een kraan lekkage kan meerdere oorzaken hebben. Er zijn een paar plekken die u kunt controleren. Inspecteer de uitloop van de kraan, als er water blijft lopen kan het binnenwerk van de kraan lekken of is het kraanleertje beschadigd. Wanneer de kraan bij de hendel water lekt, is dit te wijten aan het binnenwerk of het kraanleertje dat niet meer goed functioneert.

Mocht dit de lekkage niet verhelpen, dan kunt u de volgende actie proberen. Als de kraan aan de onderkant lekt, kan het zijn dat er water uit het kraangat stroomt. Dit kan optreden door lekkage in de hendel of de 'kraanbody'.

Klaar om de lekkage in de kraan op te lossen

Na het afsluiten van de watertoevoer en het vinden van de oorzaak, kunt u aanvangen met de herstellingswerken. Allereerst verwijdert u de knoppen en het handvat van de kraan, zo komt u bij de binnenkant. Daarna draait u het binnenwerk los om bij de pakkingring te komen, als deze beschadigd is, kunt u deze vervangen.

Bij kraanlekkages is het vaak het kraanleertje dat voor problemen zorgt. Het is van cruciaal belang om na het repareren van de kraan alle onderdelen goed te ontkalken. Na het vervangen van alle onderdelen, draait u de kraan weer in elkaar in de omgekeerde volgorde.

Is de lekkage niet opgelost? [Bedrijfsnaam] kan assisteren!

Mocht het voorkomen dat de kraan na montage blijft lekken, dan is de kraan hoogstwaarschijnlijk versleten en moet deze worden vervangen. Als dit het geval is, bel dan meteen KR loodgieters- en installatiebedrijf, we zijn er om u te assisteren. Indien u een afspraak wilt maken of verdere vragen heeft, kunt u ons bereiken via 085 106 1554.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1554

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Een moment geduld alstublieft
We verwerken uw aanvraag...

Over KR loodgieters- en installatiebedrijf

Ons toegewijde team gaat met uiterste zorg te werk en onze voldoening is pas compleet wanneer jij tevreden bent. Daarom hechten we veel waarde aan een grondige bespreking vooraf, zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Samen met jou streven we ernaar om een doeltreffende en passende oplossing te vinden voor jouw loodgietersklus, met als resultaat dat jouw woning in uitstekende conditie blijft. Door onze gezamenlijke inspanningen zorgen we ervoor dat jouw specifieke behoeften en wensen volledig worden begrepen en vertaald naar een hoogwaardige dienstverlening.