Teamfoto Installatiebedrijf Ambting
Werkzaam in Eindhoven, hoofdvestiging Oirschot
Stappenplan voor een lekkende kraan Redactie, 22 februari 2024
Lekkende kraan

Het is erg vervelend als u geconfronteerd wordt met een lekkende kraan, of het nu in uw keuken of badkamer is. Naast het feit dat een kraan lekken erg vervelend is, is het ook zonde van het onnodige waterverlies. Dit is natuurlijk jammer, maar er is een eenvoudige oplossing om van een lekkende kraan af te komen.

Voorbereiding is het halve werk

Voorkom dat er extra water lekt door de hoofdkraan te sluiten voordat u met de lekkage bezig gaat. Zoek de oorzaak van de lekkage op, zodat u kunt bepalen wat gerepareerd moet worden. Het is belangrijk om het benodigde gereedschap bij de hand te hebben en de juiste materialen hebt als u een onderdeel moet vervangen.

Wat de oorzaak is van een lekkende kraan

Een kraan lekkage kan meerdere oorzaken hebben. Er zijn een paar plekken die u kunt controleren. Inspecteer de uitloop van de kraan, als er water blijft lopen kan het binnenwerk van de kraan lekken of is het kraanleertje beschadigd. Wanneer de kraan bij de hendel water lekt, is dit te wijten aan het binnenwerk of het kraanleertje dat niet meer goed functioneert.

Mocht dit de lekkage niet verhelpen, dan kunt u de volgende actie proberen. Als de kraan aan de onderkant lekt, kan het zijn dat er water uit het kraangat stroomt. Dit kan optreden door lekkage in de hendel of de 'kraanbody'.

Klaar om de lekkage in de kraan op te lossen

Na het afsluiten van de watertoevoer en het vinden van de oorzaak, kunt u aanvangen met de herstellingswerken. Allereerst verwijdert u de knoppen en het handvat van de kraan, zo komt u bij de binnenkant. Daarna draait u het binnenwerk los om bij de pakkingring te komen, als deze beschadigd is, kunt u deze vervangen.

Bij kraanlekkages is het vaak het kraanleertje dat voor problemen zorgt. Het is van cruciaal belang om na het repareren van de kraan alle onderdelen goed te ontkalken. Na het vervangen van alle onderdelen, draait u de kraan weer in elkaar in de omgekeerde volgorde.

Is de lekkage niet opgelost? [Bedrijfsnaam] kan assisteren!

Mocht het voorkomen dat de kraan na montage blijft lekken, dan is de kraan hoogstwaarschijnlijk versleten en moet deze worden vervangen. Als dit het geval is, bel dan meteen Installatiebedrijf Ambting, we zijn er om u te assisteren. Indien u een afspraak wilt maken of verdere vragen heeft, kunt u ons bereiken via 0499 213 905.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 0499 213 905

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over Installatiebedrijf Ambting

Installatiebedrijf Ambting is een gerenommeerd installatiebedrijf voor al uw loodgieters- en CV-werkzaamheden en is voornamelijk werkzaam in onderstaande disciplines:


Centrale Verwarmingsinstallatie
Een lekker warm huis of een behaaglijk kantoor, zonder goedwerkende c.v. zijn we nergens meer. Installatiebedrijf Ambting levert en installeert uw NEFIT c.v.-ketels, boilers, radiatoren en vloerverwarming. Er zijn ook verwarmingsmogelijkheden op zonne-energie en aardwarmte. Vraag naar de mogelijkheden.


Gas
Installatiebedrijf Ambting voor het uitvoeren van alle denkbare werkzaamheden met betrekking tot gasleidingen van uw gasinstallatie. Er is keuze uit koperen of kunststof leidingen.


Water
Installatiebedrijf Ambting zorgt voor het aanleggen van complete waterinstallaties en tevens ook het renoveren of vervangen van oude waterleidingen. Er is keuze uit koperen of kunststof waterleidingen.


Sanitair
Van een enkele kraan tot complete badkamers, Installatiebedrijf Ambting levert en installeert sanitair in samenwerking met sanitairtoonzalen in de regio.


Dakwerken
Installatiebedrijf Ambting is gespecialiseerd in het renoveren en het vernieuwen van bitumen dakbedekking. Ook geven wij uw graag advies over dakisolatie en afwerking.
Zinkwerken
Installatiebedrijf Ambting verricht allerlei zinkwerkzaamheden. Zinken goten, zinken daken, zinken deklijsten en zinken hemelwaterafvoeren.
Service en onderhoud
Installatiebedrijf Ambting verzorgt tevens service en periodiek onderhoud voor bovenstaande disciplines.